Energie Familie
Energie Familie
Nieuws

Salderingsregeling, de Stille Motor achter de Zonnepanelen Revolutie

Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op. De direct opgewekte zonne-energie wordt gebruikt voor uw dagelijkse stroombehoefte. Heeft u overtollige energie? Sla deze op in een thuisaccu voor later gebruik, of lever het terug aan uw energieleverancier.

De Salderingsregeling in Actie: Door de salderingsregeling worden de kilowatturen die u teruglevert, weggestreept tegen de kilowatturen die u verbruikt. Dit kan u jaarlijks honderden euro’s besparen, afhankelijk van uw energieleverancier, verbruik en het aantal zonnepanelen. U betaalt enkel voor de energie die u verbruikt.

Wie Komt in Aanmerking? Deze regeling is bedoeld voor kleinverbruikers met een bedrijfselektriciteitsaansluiting van maximaal 3×80 Ampère. Als uw bedrijf binnen deze grens valt, kunt u profiteren van de salderingsregeling tot 1 januari 2025. Daarna wordt de regeling stapsgewijs afgebouwd tot 2031.

Conclusie: De salderingsregeling is een aantrekkelijke stimulans voor het installeren van zonnepanelen. Door nu te investeren, kunt u optimaal profiteren van de voordelen van zonne-energie en de salderingsregeling voordat deze wordt afgebouwd.