Zonnepanelen Amsterdam

Zonnepanelen in Amsterdam

Op steeds meer daken in Amsterdam verschijnen zonnepanelen. Ook in de plaatsen rondom Amsterdam, zoals Diemen, Haarlem en Amstelveen. Wat zijn nu de voordelen van zonnepanelen en wat is de regelgeving? In dit artikel geef ik de meest recente informatie over de staat van zonnepanelen in Amsterdam.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen in Amsterdam?

Zoals in heel Nederland heeft het hebben van zonnepanelen in Amsterdam een aantal voordelen. Hier staan de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  1. Uiteraard levert het veel groene energie op, wat goed is voor de natuur.
  2. Ten tweede ben je minder afhankelijk van je energieleverancier, dit voordeel heeft vooral als gevolg dat je minder betaalt aan je energieleverancier in Amsterdam of elders in het land. De energierekening gaat dus sterk omlaag ten gevolge van de zonne energie.
  3. Daarnaast hebben zonnepanelen een gunstig resultaat op de waarde van uw huis. Gezien de ontwikkelingen van de huizenprijzen in Amsterdam van de laatste jaren, is dit zeker een voordeel dat in gedachten gehouden moet worden als u zonnepanelen in Amsterdam wilt aanbrengen.
  4. Zonnepanelen verdienen zich (altijd) terug. Omdat de kwaliteit van de zonnepanelen steeds beter wordt en er innovatief met de mogelijkheden wordt omgegaan, is het rendement van de zonnepanelen steeds hoger. Bovendien zijn de zonnepanelen de laatste jaren ook goedkoper geworden en de stroomprijs is juist gestegen.
  5. Over opgewekte energie uit zonnepanelen betaal je geen energiebelasting

Nadelen van zonnepanelen Amsterdam

  1. De startinvestering van zonnepanelen Amsterdam mag niet buiten beschouwing worden gelaten. Hoewel de zonnepanelen steeds goedkoper worden, is het nog steeds een forse investering.
  2. Niet op alle panden in Amsterdam mogen zonnepanelen geplaatst worden. Zo mogen er in het centrum van Amsterdam (grachtengordel met name) bijna nooit zonnepanelen geplaatst worden omdat het aanzicht van de stad dan wordt aangetast.

Energie terug leveren aan energieleverancier Amsterdam

Als u zonnepanelen op uw dak heeft en daarmee veel energie opwekt dan is het mogelijk om (een deel) terug te leveren aan het openbare net. Dit principe wordt ook wel salderen genoemd. Salderen van de zonne energie uit zonnepanelen heeft wel een aantal spelregels. Zo mag niet onbeperkt worden gesaldeerd. De regels hiervoor zijn echter wel aan verandering onderhevig.

Als u overtuigd bent van zonnepanelen Amsterdam, vraag nu een offerte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *