Nieuws

Nieuwe zonnepanelen regeling verandert huiseigenaren in stroomgeneratoren.

Het Amerikaans congres heeft onlangs een nieuwe regeling voor zonne-energie gecreëerd zoals we nog nooit hebben gezien. Het belastingkrediet voor investeringen, dat een deel van de kosten van een zonnesysteem op het dak terugbetaalt aan klanten die het kopen, werd verhoogd tot 30% en verlengd met 10 jaar.

Dat betekent dat een generatie huiseigenaren een krachtige stimulans zal hebben om zonnestelsels te installeren.

In de Amerikaanse staat Texas is het aantal zonne-installaties op huizen en bedrijven in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Deze toch al snelle groeitempo staat op het punt een piek te bereiken: tegen 2027 zal residentiële zonne-energie in Texas vijf keer zo groot zijn als nu.

Het zal even duren voordat deze groei zich manifesteert: de lokale industrie werd, net als vele andere, de afgelopen jaren hard getroffen door problemen met de toeleveringsketen, en het kan een paar maanden duren voordat deze zich stabiliseren.

Maar al snel zal het aanbod de vraag inhalen. Als dat gebeurt, zal Texas – nu al de energieleider van het land – een enorme nieuwe hulpbron tot zijn beschikking hebben.

We moeten ervan profiteren.

De staat moet de administratieve rompslomp verminderen die de installatie van zonnestelsels nodeloos vertraagt. In sommige gebieden wachten Texanen tot zes maanden om de apparatuur te inspecteren en te laten activeren. Sommige klanten van ons maakten een belachelijke ervaring mee in het gehucht West University Place in Houston, waar de stad de inspectie van hun zonnestelsel uitstelde omdat ze de postenveloppen verzegelden en geen extra postzegels kochten.

Recente projecties laten zien dat ongeveer een miljoen huiseigenaren in Texas de komende vijf of zes jaar zonnepanelen op hun dak zullen installeren. De staat hoeft niets te doen om dat gemakkelijker te maken – we kunnen het gewoon niet toestaan ​​dat lokale ambtenaren of verenigingen van huiseigenaren het moeilijker maken.

Er zijn ook bredere vragen voor het elektriciteitsnet van Texas. De opkomst van zonne-energie betekent dat ongeveer een miljoen huizen in Texas op het punt staan ​​miniatuurcentrales te worden. Op veel dagen wekken ze meer elektriciteit op dan ze verbruiken. Op enkele van de heetste dagen – wanneer Texanen de airconditioning aanzetten – produceren ze overtollige elektriciteit precies wanneer de staat het het meest nodig heeft, en die stroom zal vaak terugvloeien naar het elektriciteitsnet zodat anderen ze kunnen gebruiken.

Die huiseigenaren zouden moeten worden betaald voor de elektriciteit die ze aan Texas leveren, maar dat is vaak niet het geval. In plaats daarvan verkopen nutsbedrijven deze overtollige elektriciteit aan andere klanten, ook al hebben die nutsbedrijven in de eerste plaats nooit voor die elektriciteit betaald.

Dat is meer dan oneerlijk: het creëert eigenlijk een perverse stimulans voor huiseigenaren om zoveel mogelijk van die elektriciteit te gebruiken als ze kunnen – zelfs als het staatsnet het nodig heeft – terwijl de brandende zon nog schijnt.

Zonne-energie was al financieel zinvol voor miljoenen Texanen – de extensie voor investeringsbelastingkrediet maakt de voordelen nog duidelijker. Zonne-energie groeide al maar die groei staat nu op het punt keihard te stijgen.

Dit is geweldig nieuws voor Texanen die op zoek zijn naar vrijheid van hoge elektriciteitsrekeningen en veiligheid van instabiliteit van het net en extreem weer. En het is geweldig nieuws voor Texas, dat de enorme energie-expertise van onze staat kan gebruiken om evenveel waarde uit de zon aan onze hemel te halen als uit de olie.

Op de een of andere manier zal het energiebeeld van de Texanen er over 10 jaar heel anders uitzien dan nu. 

×
Hallo! Ik ben ChatGPT van Energie Familie. Hoe mag ik u helpen?